Ik hoop dat je een hobby hebt

“Ik weet niet of dat wel haalbaar is hoor!” zegt een van mijn toppers tijdens een van de sessies.

We bespreken haar doelen voor het komende jaar. Ze heeft een nogal ambitieus plan neergezet en nu slaat de twijfel toe. Ik zie dat vaker, vooral bij de ondernemers die een verdubbeling in hun plan hebben opgenomen. Dat kan best even slikken zijn ;-).

Ik zie een mooi, haalbaar plan, waarvan ik weet dat ze het kan. Dus: tijd om haar plan te versimpelen en te laten zien dat het eigenlijk heel simpel is. Ik pak mijn whiteboard erbij en begin te schrijven.

“Als dat jouw omzetdoel is voor dit jaar, dan is dit het maanddoel. Dat betekent dat je elke maand 3 trajecten moet verkopen om dat te realiseren. Dat lijkt me prima haalbaar toch?”

Ze knikt en ik ga verder. Ik vraag haar hoeveel tijd een traject haar maandelijks kost en reken dat door naar 3 trajecten.

“Dat betekent dat je 44 uur per maand besteed aan die 3 trajecten, daarnaast heb je nog een andere opdracht van 40 uur per maand dat is totaal 88 uur. Je zegt dat je per maand 150 uur wilt werken….”

Ik laat een kleine stilte vallen en zeg dan:

“Ik hoop dat je een hobby hebt”

Ik kijk haar aan, het duurt even voor die opmerking bij haar binnenkomt. Dan vraagt ze me: “Is het echt zo simpel?”

Ja! Het is écht zo simpel!

Om het hele verhaal nog tastbaarder voor haar te maken vertaal ik haar omzetdoel nog eens terug naar haar persoonlijke doelen. Als ik met mijn klanten een omzetdoel stel, dan baseren we dat doel altijd op hun wensen. Dat begint bij hoeveel salaris je wilt, dat moet natuurlijk genoeg zijn om privé van te kunnen leven maar er zijn vast ook dingen die op je bucketlist staan.

Op het whiteboard schrijf ik dan ook haar bucketlist erbij. Ik zie haar wiebelen op haar stoel, het begint te stromen, langzaam komt het geloof binnen dat dat allemaal mogelijk kan worden dit jaar.

“Hoe graag wil je dit?” vraag ik haar. “Echt ontzettend graag!” zegt ze.

Ik vertel haar dat het enige wat haar te doen staat om deze bucketlist waar te maken is elke maand 3 trajecten verkopen. Elke keer als ze het even niet ziet zitten, als ze twijfelt of het niet meer zo goed weet is het enige wat ze hoeft te doen, terugkijken naar deze bucketlist, voelen hoe graag ze dit wil en vervolgens elke dag de acties doen die zorgen dat ze 3 trajecten verkoopt.

Zo.Simpel.Is.Het!

Vol enthousiasme gaat ze naar huis, klaar om aan de slag te gaan. Wedden dat het gaat lukken?

Ook jij kan meer dan je denkt! Ondernemen is niet moeilijk, zeker niet als je een coach hebt die je begrijpt en die samen met jou jouw doelen en dromen omzet in een haalbaar plan, zelfs als je het zelf even niet ziet zitten of je door de grote aantallen uit het veld laat slaan. Ik ben er voor je om je te laten zien dat het echt niet moeilijk is.

Zal ik eens met je meekijken naar jouw doel voor dit jaar? Je helpen om het voor jou ook te versimpelen? Zodat je weet wat je te doen staat om jouw doel te realiseren?

Ik heb in januari extra plek in mijn agenda gereserveerd om jou te helpen jouw doelen te versimpelen. Vraag een gratis Winstsessie aan via: happyprofit.nl/winstsessie (Let op: er is plek voor 5 ondernemers, wie het eerst komt…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches