Is jouw bedrijf nice-to-have of need-to-have?

“Als ik genoeg omzet maak dan zeg ik mijn baan op”.

“Dat gaat dus niet gebeuren” zeg ik, “Sorry, als dat niet is wat je wilt horen, maar het is de waarheid”.

Geschokt kijkt ze me aan. Ik zie dat mijn woorden keihard bij haar binnen komen. Ik blijf even stil voordat ik iets genuanceerder uitleg wat ik bedoel.

“Zo lang je ‘veilig’ in loondienst werkt zul je nooit genoeg omzet maken om je baan op te kunnen geven. Puur omdat je niet voldoende getriggerd wordt. Er komt toch salaris binnen elke maand, je kunt gewoon je rekeningen betalen, waarom zou je dan meer omzet moeten maken?”

Van de hoge duikplank

Natuurlijk zegt ze dat ze het heel graag wil.

Haar bedrijf is haar passie, daar wil ze in verder. Van het werken in loondienst wordt ze echt niet gelukkig, maar ze heeft nou eenmaal het geld nodig.

Ik begrijp heel goed wat ze bedoelt. Feit is alleen wel dat ik dit al zo vaak gezien heb. Ik zie wat er gebeurt met je bedrijf als je er een baan naast blijft houden. Het komt er gewoon niet van, het ontbreekt je aan de tijd, energie en met name de trigger om van je bedrijf echt een succes te maken.

Het is net als jezelf voornemen om van de hoge duikplank af te springen maar vervolgens niet de trap op te durven lopen om bij de plank te komen. Ja, dan gaat het dus ook niet gebeuren toch?

Er is toch echt iets meer voor nodig dan het graag willen.

Financiële trigger

Wat je naast een passie, sterke wil, goed idee etc nodig hebt om echt een succesvol bedrijf op te bouwen is: noodzaak.

Dat klinkt misschien wat dramatisch maar zo werkt het wel.

Zo lang je niet financieel afhankelijk bent van je bedrijf, omdat je nog een baan ernaast hebt, je partner genoeg verdient of je kan leven van een erfenis of uitkering, zal je bedrijf nooit het succes worden wat jij voor ogen hebt.

Een bedrijf draait nu eenmaal om winst maken, en onderdeel van die winst is ook dat je jezelf een salaris uitbetaalt.

En dat betekent dus niet dat je elke maand kijkt wat er over is, zo werkt het niet. Dat doe je bij je baas ook niet dus waarom zou je dat van jezelf dan wel accepteren?

Jij bent de belangrijkste persoon in je bedrijf, dus beloon jezelf dan ook zo.

Je hebt een sterke financiële trigger nodig om een serieus bedrijf te bouwen. Jij wilt toch van je hobby een bedrijf maken?

Stapje voor stapje

Waar het fout gaat is bij het stellen van doelen voor je bedrijf.

Zo lang je een salaris uit loondienst hebt en je dus niet de noodzaak voelt om een salaris uit je bedrijf te halen heb je niet het juiste doel voor ogen en zal je ook nooit de stap kunnen maken om te stoppen met je baan in loondienst.

Ook al hoef je op dit moment nog niet per se te leven van je bedrijf, het is wel belangrijk om als doel te stellen dat je wél kan leven van je bedrijf.

Zorg dus dat je jouw salaris de basis maakt van jouw doelstelling.

Ik zeg dus niet dat je je baan direct moet opgeven, ik snap dat je nog niet zover bent.

Maar de eerste stap is het bepalen van de juiste doelen voor je bedrijf (met als basis jouw salaris) en een volgende stap zou kunnen zijn dat je in kleine stapjes alvast gaat ‘oefenen’ voor als je jouw baan straks niet meer hebt.

Begin bijvoorbeeld alvast met een salaris van € 100,- uit je bedrijf, zorg er daarbij wel voor dat je van je salaris uit loondienst elke maand die € 100,- weg gaat sluizen zodat je het ook echt vanuit je bedrijf aan moet vullen, zodat je die noodzaak gaat voelen.

Dit kun je vervolgens stapje voor stapje gaan uitbreiden totdat je zover bent dat je je baan kunt opzeggen.

Zal ik je helpen? Schrijf je dan in voor het gratis webinar: Vertaal je doelen in cijfers op woensdag 11 november om 10 uur. Dan leer ik je om de juiste prijskaartjes te hangen aan jouw doelen zodat jij gaat verdienen wat je echt nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches