Ondernemertje spelen

Als kind vond ik het fantastisch om winkeltje te spelen. Met een rekenmachine en mini boodschapjes, geweldig!

Verklaar me voor gek maar zelfs nu ik al een tijdje volwassen ben vind ik het nog steeds geweldig en kan ik verlangend kijken naar de plaatjes in het speelgoedboek. Was ik nog maar kind!

Weet je nog? Een aantal jaar geleden had Albert Heijn een spaaractie waarbij je mini boodschappen kon sparen. Fantastisch voor de kinderen om mee te spelen! Ik spaarde dan ook enthousiast mee. Natuurlijk voor de kinderen maar zelf vond ik het ook maar al te leuk!

Het spelen met geld zat er toen al in en dat doe ik tijdens het coachen nog steeds met mijn klanten 😉

Mijn eigen winkeltje

Die interesse in winkeltje spelen zal vermoedelijk nooit meer verdwijnen.

Toen ik bijna 15 jaar geleden voor de eerste keer een eigen bedrijf startte koos ik voor een webshop. Dat was op dat moment voor mij de meest logische keuze, dat ik ondernemer wilde worden wist ik wel maar ik vond het op dat moment lastig om te kiezen wat ik dan zou doen, een webshop was in mijn optiek op dat moment de meest vergelijkbare (en toch veilige) keuze.

Ik vond het fantastisch, het voelde ook echt als winkeltje spelen. Inkopen doen, alle spullen uitstallen en op de foto zetten voor de webshop, bestellingen afhandelen en versturen. Ik stond met mijn assortiment ook op braderieën en dat was echt genieten voor mij.

Ik had toen niet direct de intentie om fulltime ondernemer te worden. Ik had gewoon een baan ernaast, dat was lekker ‘veilig’. Het probleem met ‘veilig’ was  (en is ook voor veel andere ondernemers) alleen wel dat het bleef bij winkeltje spelen en nooit meer kon worden dan dat.

Ondernemer zijn

Afgelopen week sprak ik een klant die vertelde dat ze geen ‘ondernemertje’ meer wilde ‘spelen’ maar ondernemer wilde zijn.

Dat zette mij weer aan het denken en zo kwamen de herinneringen naar mijn webshop weer boven drijven.

Als ik terugkijk met de kennis die ik nu heb, vind ik het best jammer dat ik toen nog niet wist wat ik nu weet.

Hoewel, als ik dat toen had geweten dan had ik wellicht nu nog steeds een webshop gehad en nooit mijn talent als coach ontdekt.

Want, wauw, wat geniet ik dag in dag uit van mijn vak!

Ik ben niet echt spiritueel, ik sta graag met beide benen op de grond. Toch geloof ik dat overal een reden voor is en dat alles wat gebeurt zo heeft moeten zijn. Het heeft dus zo moeten zijn dat mijn webshop nooit echt succesvol is geworden, want dat heeft uiteindelijk geleid tot waar ik nu sta en dat had ik dus echt voor geen goud willen missen.

Serious business

Om nog even terug te komen op het ‘ondernemertje spelen’: ik zie bij veel van mijn klanten dat ze klaar zijn met ‘ondernemertje spelen’.

Niet elke klant gebruikt daar dezelfde woorden voor, van ‘hobby naar bedrijf’ komt ook voorbij of ‘klaar voor het volgende level’.

Veel ondernemers zijn ooit hun bedrijf gestart als hobby of omdat het ondernemerschap wel leuk leek. Bij een groot deel zal hun bedrijf ook nooit meer worden dan dat, daar blijft het bij ‘spelen’.

Maar de groep ondernemers die niet alleen het ‘spelen’ leuk vinden maar ook niet terugdeinst voor de andere kant van het ondernemerschap (het is namelijk echt heel hard werken, wat sommige mensen ook zeggen), die groep zal uiteindelijk echt ondernemer worden en een succesvol bedrijf neer kunnen zetten.

Bij welke groep hoor jij?

Wil jij geen ‘ondernemertje meer spelen’ maar ondernemer zijn?

Geen ‘hobby’ maar een bedrijf?

Van parttime ondernemer naar fulltime ondernemer?

Ik heb in de afgelopen 2 jaar meer dan 20 ondernemers geholpen om een succesvol bedrijf te bouwen. Zij spelen geen ondernemer meer maar hebben een serieus, winstgevend bedrijf neergezet.

Ben jij ook klaar voor serious business?

Ik heb maandelijks voor 3 ondernemers plek voor een gratis Winstsessie. Tijdens zo’n sessie kijk ik met je mee waar jij stappen te zetten hebt en geef ik je minstens 2 waardevolle tips die jou naar het volgende level helpen.

Wil jij in aanmerking komen voor 1 van de 3 sessies? Meld je dan hier aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches