Mijn account of inloggen

Dat bepaal ik zelf wel! – Jouw bedrijf, jouw (spel)regels

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Je moet elke dag zichtbaar zijn op Social Media. Je moet video’s maken. Je moet Podcasten. Je moet bloggen. Je moet nieuwsbrieven versturen. Je moet netwerken. Je moet….

Heb jij dat ook weleens dat je het gevoel hebt dat je alleen maar van alles moet?

Ik heb in de afgelopen jaren een ontzettende hekel gekregen aan het woord ‘moeten’. Ik ben ondernemer, ik moet helemaal niks!

Vrijheid is het woord dat, nu ik dit schrijf, direct bij me opkomt maar ook aan dat woord heb ik de laatste tijd een beetje een hekel gekregen. Ik vind dat vrijheid totaal verkeerd geïnterpreteerd wordt tegenwoordig. Als je alle influencers moet geloven dan is vrijheid op een tropisch eiland ergens ver weg in je hangmatje liggen…

Bah! Niks voor mij, ik zou me kapot vervelen!

Vrijheid voor mij zit juist in hele kleine dingen. Mijn eigen keuzes maken voornamelijk. Wat wil ik eten? Wat wil ik doen? Met wie wil ik zijn?
Genieten van kleine momentjes, een film kijken met het gezin, een lekkere wandeling met de hond, ergens een ijsje eten, dat soort dingen.

Ook in mijn business zit vrijheid in de kleine dingen. Zo moet ik helemaal niks in mijn business (nou ja, ik moet voldoen aan de regels van de wet en de Belastingdienst) maar hoe ik dat doe, dat mag ik nog altijd zelf bepalen.

Als ik een keer geen zin heb om een story te maken, dan doe ik het niet. Als ik het niet zie zitten om te podcasten, dan doe ik het niet.

Hoewel vrijheid voor mij echt wel heel belangrijk is, is het voor mij niet heel erg groot. Voor iedereen heeft vrijheid een andere betekenis en dat is precies de reden waarom ik mijn klanten leer om te ondernemen op hun eigen manier. Zonder zich door het perfecte plaatje van anderen te laten (mis)leiden.

Ik geloof dat je nog steeds heel succesvol kunt zijn als je niet doet wat moet maar alleen maar doet wat jij wilt, op jouw eigen unieke wijze.

Onderneem jij al volgens jouw (spel)regels?

Aanbevolen artikelen

De Universiteit van het Leven

De schoolexamens zijn weer begonnen. Onze oudste is deze keer ook aan de beurt, hij doet de HAVO en heeft zijn eerste examen inmiddels al …

Wat zeg je?!

“We starten eerst met een algemene schouwing van de ruimte. Zo maken we een juiste inschatting van het fenomeen. We zullen in elk geval de …

Meedoen is belangrijker dan winnen

Ik woon aan de bekendste dijk van Barendrecht, de Voordijk. Als ik op mijn kantoor zit kijk ik vanuit mijn raam uit op de dijk. …

Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches