Mijn account of inloggen

Je hebt ze vast weleens gezien, op de kleuterschool of kinderopvang. Kinderen die met een vormenpuzzel aan het spelen zijn en al hun energie stoppen in het keihard een vierkanten blokje door een driehoekig gat proberen te rammen.

Yup ! That's me !

Nee hoor, ik ben echt niet dom, ik snap heus wel dat daar eigenlijk een driehoekig blokje hoort. Maar ik ben gewoon ontzettend eigenwijs (sommigen zouden het zelfs dwars noemen, mijn ouders en echtgenoot bijvoorbeeld ;-P).

Ik wil gewoon heel graag zeker weten dat dat echt niet anders kan. Misschien ben ik wel net diegene die ontdekt dat die andere manier eigenlijk veel beter is 😉

Ik vind mijn eigenwijsheid een talent, een kracht die ik graag benut. Maar zoals met alles heeft ook deze medaille een ander kant. Eigenwijs zijn is helaas niet altijd een positieve eigenschap en dat heb ik in mijn business dan ook te vaak ervaren.

Die vormenpuzzel is nu eenmaal een stuk sneller af als je gewoon in een keer alle vormen in het juiste gat stopt. Daarnaast kan ik je vertellen dat dat ook een berg energie en frustratie scheelt 😉

Later als ik groot ben ...

Hi! Ik ben Natasja, echtgenote, moeder én ondernemer (niet persé in die volgorde trouwens).

Als je mij als kind vroeg wat ik wilde worden, later als ik groot was, kreeg je steeds een ander antwoord. Ik wilde zoveel verschillende dingen worden, alles leek mij erg leuk. De grote gemeenschappelijke factor was wel dat ik heel graag mensen wilde helpen.

Ik heb veel verschillende banen gehad, kon nergens echt goed mijn plekje vinden, er miste iets maar ik kon er niet de vinger op leggen wat het was. 

Ik denk dat ik instinctief altijd al geweten heb dat ik ondernemer wilde worden. Het heeft alleen wat langer geduurd voor ik echt ondernemer was. Ik heb toen ik nog in loondienst werkte 2 keer eerder de stap naar de Kamer van Koophandel gezet (beide keren als webshop). Beide webshops op hun eigen manier succesvol, maar een ondernemer was ik niet. Het kon nooit meer worden dan een duurbetaalde hobby.

Toen ik in 2015 na een revalidatie van 2 jaar als gevolg van de chronische aandoening Ehlers Danlos ging re-integreren in de arbeidsmarkt was mij direct duidelijk dat ik dat als ondernemer wilde doen. Dit was mijn kans!

Eigenwijs (en enthousiast) als ik ben dook ik er vol in, zonder plan, zonder concreet doel. Ook deze keer was mijn bedrijf een succes, maar toch klopte er iets niet. Het succes zag ik namelijk niet terug op mijn bankrekening, ik hield er nog steeds geen cent aan over. Hoewel ik mijn werk ontzettend leuk vind, is het natuurlijk wel de bedoeling dat ik ook mijn rekeningen kan betalen!

Misschien was mijn Eigen-Wijze toch niet de allerbeste en snelste manier om een succesvol én winstgevend bedrijf te bouwen. Tijd voor de hulptroepen!

Terug naar de basis

Door terug te gaan naar de basis leerde ik dat de snelste manier om te groeien wel degelijk was door te luisteren naar het advies van anderen die al bewezen hadden dat succes voor het oprapen ligt.

Nu ik een stevige basis heb staan, is er weer ruimte om lekker eigenwijs te zijn. Dat vierkante blokje past echt wel door dat driehoekige gat, je moet er alleen wat vanaf schaven! Dan past hij perfect! En zo werkt het ook in mijn business; mijn Eigen-Wijze gecombineerd met de lessen die ik in de loop der jaren heb geleerd van mijn coaches.

This is me

Dit vind ik stom ->

<- Dit vind ik tof

Kennismaken ?

Wil jij weten hoe ik jou kan helpen ondernemen op EigenWijze? Sta jij open voor mijn no-nonsens feedback?
Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches