Mijn account of inloggen

Bloggen in een half uur

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Ik krijg vaak de vraag hoe ik tot mijn blogs kom. Ik schrijf namelijk over nogal uiteenlopende onderwerpen (heb zelfs een keer over Super Mario Kart een blog geschreven).

Het is eigenlijk heel simpel: ik zie overal bruggetjes. 

Bruggetjes naar het ondernemerschap.

Zoals je wellicht van mij weet, zie ik het ondernemerschap als een spel. Dat maakt het niet alleen leuker maar ook veel makkelijker want juist ook daardoor kan ik met ontzettend veel dingen de link naar het ondernemerschap leggen.

Als ik buiten loop, als ik televisie kijk, als ik mijn klanten coach, op een feestje, overal zie ik dingen of gebeuren er dingen die voor mij direct in verband gebracht kunnen worden met het bouwen van een succesvol bedrijf.

Ik vind het jammer dat zoveel mensen hun bedrijf veel te serieus nemen. Natuurlijk is het runnen van een bedrijf serious business (kon de woordspeling niet laten haha), maar het mag allemaal best wel wat luchtiger!

Dus, als ik de hond aan het uitlaten ben en ik loop toevallig langs een speeltuin dan zie ik daar weer allemaal dingen die ik aan mijn bedrijf kan linken. En daarbij vind ik spelen gewoon ontzettend leuk dus heb ik laatst een fotoshoot gedaan in de speeltuin ;-). 

Ik heb genoten !

Om even terug te komen op het bloggen in een half uur. Doordat ik overal bruggetjes zie naar het ondernemerschap is bloggen voor mij echt heel makkelijk geworden. Ik heb inmiddels een heel lijstje van die bruggetjes en als ik een blog wil schrijven dan pik er eentje uit en begin ik gewoon te schrijven.

Ik stop tussendoor niet met schrijven, dus mijn blogs staan in eerste instantie helemaal vol met typfouten maar ik stop niet omdat dan de flow eruit is en dat is zonde. (dit leerde ik van Jessie van Loon)

Ik typ gewoon het verhaal dat eigenlijk al gaande ontstaat in mijn hoofd. Dat duurt meestal een kwartiertje ongeveer.

Vervolgens hoef ik het verhaal alleen maar een beetje aan te passen zodat het een logisch geheel vormt en alle typfouten eruit te halen. Op die manier ben ik dus altijd na ongeveer een half uur klaar met mijn blogs. Simpel toch?

Ga jij vanaf nu ook op zoek naar bruggetjes voor jouw blogs?

Aanbevolen artikelen

De Universiteit van het Leven

De schoolexamens zijn weer begonnen. Onze oudste is deze keer ook aan de beurt, hij doet de HAVO en heeft zijn eerste examen inmiddels al …

Wat zeg je?!

“We starten eerst met een algemene schouwing van de ruimte. Zo maken we een juiste inschatting van het fenomeen. We zullen in elk geval de …

Meedoen is belangrijker dan winnen

Ik woon aan de bekendste dijk van Barendrecht, de Voordijk. Als ik op mijn kantoor zit kijk ik vanuit mijn raam uit op de dijk. …

Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches