Mijn account of inloggen

Super Mario Kart

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Zondagmiddag, tijd voor het gezin.

Ik heb 2 zoons, 15 en 11. Beiden verzot op gamen. Dus als ik vraag of we een spelletje zullen doen dan pakken ze geen Monopoly maar vragen ze of we mee willen doen op de Nintendo. Super Mario kart, want dan kan je met zijn vieren doen.

Nou ben ik niet zo goed in computerspelletjes en kan ik me goed herinneren hoe ik vroeger meer naast de baan reed dan op de baan maar vooruit, dan hebben de jongens ook even wat om te lachen ;-).

Bananenschillen en schildpadden

Dus spelen we Super Mario kart. We beginnen met een spel waarbij we elkaars ballonnen kapot moeten schieten. Lastig spel vind ik, want ik heb geen idee waar ik naartoe moet. Ik rijd maar wat rondjes in de hoop dat ik een van mijn mannen tegenkom en iets op ze kan afvuren, een bananenschil of schildpad ofzo.

Mijn jongens hebben de grootste lol, ik niet. Ik raak compleet in de war en gefrustreerd. Ik heb echt geen idee wat ik nu aan het doen ben. Op wie wil ik nou eigenlijk het liefste schieten? Waar is iedereen gebleven? Waar ben ik zelf eigenlijk? Pffffff!!!!

Ik schiet maar wat in de rondte en blijk af en toe ook best iemand te raken maar dat zijn eigenlijk gewoon toevalstreffers. Niet mijn ding dit spel, merk ik op.

“Oké mam, dan gaan we toch gewoon racen?” zegt mijn jongste. Er blijkt dus ook gewoon een optie te zijn om te racen, gewoon heel simpel het parcours afrijden en wie het snelste over de finish komt die wint. Kijk, het kan maar duidelijk zijn. Daar kan ik iets mee!

Omgaan met teleurstellingen

Ik ben ontzettend fanatiek, ik hou van spelletjes en wil vooral graag winnen. Ik ben dan ook niet zo’n moeder die haar kinderen laat winnen, niks daarvan. Leren omgaan met teleurstellingen kun je maar beter zo vroeg mogelijk mee beginnen. Zo ben ik zelf ook opgevoed en dat geef ik mijn jongens nu ook mee.

Ik zit dan ook opperst geconcentreerd te spelen. Ik vloek als ik geraakt word door de schildpad van de jongste, die op zijn beurt mij weer keihard uitlacht natuurlijk. Het is een middagje oefenen maar uiteindelijk lukt het me om als eerste over de finish te komen. YES!

Dit tweede spel is voor mij veel leuker en makkelijker. Omdat het heel duidelijk is wat het doel is, ik zie duidelijk waar de finish is en wat ik ervoor moet doen om daar te komen. Dat maakt dat ik veel meer gedreven ben om te winnen dan bij het eerste spel.

Ondernemersspel

De eerste paar jaar als ondernemer voelde voor mij eigenlijk net als het eerste spel.

Natuurlijk had ik wel doelen, maar die waren niet duidelijk genoeg. Daardoor scheurde ik maar een beetje heen en weer en boekte ik hier en daar wel succes maar had ik ergens nooit echt het gevoel dat ik iets bereikt had.

Ik hopte van het een naar het ander, maakte nooit iets echt af want dan kwam er weer een nieuw idee of doel voorbij dat al mijn aandacht weer opslokte (net als met Super Mario Kart, als ik dan achter mijn man aanzat en een van de jongens kwam toevallig voorbij sjezen, dan schoot ik weer op hun).

Sinds ik in mijn bedrijf mijn doelen heel helder heb gemaakt en aan al mijn doelen ook een prijskaartje heb gehangen is het heel duidelijk wat te me te doen staat en kan ik in dezelfde opperste concentratie als tijdens het racen me richten op mijn doel. Ik focus op waar ik naartoe wil en raak daardoor bijna niet meer naast de baan. Nu voel ik pas echt wat succes betekent.

Online training

Ik wil jou ook graag helpen om jouw doelen helder en concreet te maken zodat ook jij met gemak jouw doelen gaat bereiken.

Op woensdag 11 november geef ik de gratis online training ‘Vertaal jouw doelen in cijfers’ waarbij ik jou ga helpen om concrete doelen te stellen door prijskaartjes aan jouw doelen te hangen.

Iets voor jou? Meer informatie en aanmelden kan hier.

Aanbevolen artikelen

De Universiteit van het Leven

De schoolexamens zijn weer begonnen. Onze oudste is deze keer ook aan de beurt, hij doet de HAVO en heeft zijn eerste examen inmiddels al …

Wat zeg je?!

“We starten eerst met een algemene schouwing van de ruimte. Zo maken we een juiste inschatting van het fenomeen. We zullen in elk geval de …

Meedoen is belangrijker dan winnen

Ik woon aan de bekendste dijk van Barendrecht, de Voordijk. Als ik op mijn kantoor zit kijk ik vanuit mijn raam uit op de dijk. …

Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches