Je bent geen spammer

Heb je al een mailinglijst? Stuur je regelmatig een mail naar je lijst?

Heel vaak is het antwoord op de eerste vraag JA en op de tweede vraag NEE, want: “Ik wil niet spammerig overkomen”.

Ik vind spam juist wel leuk !

Natuurlijk begrijp ik dat heel goed want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel spam. Dat geldt denk ik voor de gehele wereldbevolking, ik heb in elk geval nog nooit iemand gesproken die zei: “Ik vind spam juist wel leuk!”, jij wel?

Als je het sturen van mails naar jouw lijst op de juiste manier aanpakt dan kun je eigenlijk niet spammen.

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je de juiste mensen op je lijst hebt staan. Deze mensen hebben aangegeven dat ze jou wel leuk vinden (door bijvoorbeeld jouw ebook te downloaden of een webinar bij te wonen) en dat ze vinden dat je iets zinnigs te delen hebt.

Voor deze groep mensen voelt jouw mail daardoor al niet als spam. Die zitten juist te wachten op jouw mails!

Dan is er natuurlijk wel nog een heel belangrijk punt en dat is dat je ervoor zorgt dat je zinnige informatie blijft delen. Stel dat iemand jouw ebook heeft gedownload over hoe je jouw kat het beste kunt verzorgen, dan moet je diegene niet ineens mails gaan sturen over hoe ze hun auto moeten wassen, snap je? Dat matcht niet en dan voelt jouw mail ineens wel als spam.

Hetzelfde geldt voor de frequentie waarop je jouw mails verstuurt. Je bent bang om te spammerig over te komen en daarom mail je maar zo weinig mogelijk. Als je dat doet dan kunnen er 2 dingen gebeuren:

  1. Degene die je mailt krijgt het idee dat je hem / haar alleen maar mailt op de momenten dat je iets van ze wilt, bijvoorbeeld als je iets wilt verkopen
  2. Degene die je mailt kan zich niet herinneren iets bij jou te hebben aangevraagd en is ‘vergeten’ wie jij bent en hoe waardevol jouw content is. Op het moment dat diegene dan een mail van jou krijgt denkt diegene dat het spam is.

Zo kom je juist heel spammerig over !

Dus doordat jij bang bent om te spammerig over te komen, kom je juist heel spammerig over. Niet handig toch?

Zorg er dus voor dat de mensen op jouw lijst weten wanneer ze (ongeveer) een mail van jou kunnen verwachten. En als je het dan goed doet en echt waarde deelt in jouw mails (dus niet alleen maar mailt als je iets van ze wilt) dan zitten ze met smart op jouw mails te wachten.

Ik mail altijd op vrijdagochtend, kleine uitzonderingen daargelaten. Het leuke is dat als ik nu eens een keertje niet mail op vrijdagochtend dat ik dan allerlei mailtjes in mijn inbox krijg van mensen op mijn lijst die mijn mail gemist hebben. Ze zitten dus echt te wachten op mijn mails! Dan is het natuurlijk nooit spam 😉

Ga jij vanaf nu ook regelmatig mailen? Laat je het me weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Happy Profit draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches